Челси измъкна драматична победа с 1:0 срещу Нюкасъл в мач от 29-ия кръг на Висшата лига.

Кай Хавертц донесе успеха на лондончани с гол в 89-ата минута. Успехът позволи на лондончани да се утвърдят на третото място в класирането, докато „свраките“ са 14-и.

Домакините бяха видимо притеснени в началото след тежката седмица, която имаха и сериозните санкциите, които правителството на Обединеното кралство наложи на собственика на клуба Роман Абрамович.

Едва след половин час игра „сините“ създадоха по-сериозни положение. Канте комбинира с Хавертц отдясно в наказателното поле, който преодоля двама играчи на гостите и пусна остър успореден пас на голлинита, който обаче не бе засечен от никого.

В 31-ата минута Маунт стреля от опасен пряко свободен удар отляво на наказателното поле, но топката се оплете от външната страна на мрежата.

Малко след това Нюкасъл пропусна отлична възможност да поведат в резултата. Алмирон центрира отдясно в наказателното поле, където Бърн игра с глава, но топката премина на сантиметри от страничния стълб. В края на първата част Алмирон нанесе удар от въздух, но Менди показа класа и спаси.  

В 57-ата минута играчите на Еди Хау претендираха за дузпа. Мърфи нахлу в пеналта, но бе задържан на няколко пъти за фланелката от Чалоба, след което падна. Сигнал за наказателен удар обаче не последва, а системата ВАР потвърди решението на главния съдия.

След това Вернер беше изведен зад защитата на съперника и премина покрай Дубравка, който го препъна. Дузпа обаче не беше отсъдена, защото се оказа, че германският национал е бил в положение на засада.

В 77-ата минута дойде и най-чистата ситуация за Челси през втората част. Хаким Зиеш цетрира отдясно в наказателното поле, където Хавертц се измъкна и нанесе изстрел с глава, но право в ръцете на Дубравка.   

Лондночани успяха да открият резултата в 89-ата минута. Жоржиньо направи дълго подаване в наказателното поле, където Хавертц спря топката с левия си крак и с второто си докосване я прати във вратата.

За първи път той се разписва в три поредни мача от Висшата лига. В последните 5 двубоя от всички турнири пък нападателят има 5 попадения и една асистенция.